Orjin Gruptan, İzmir'e 2 Milyar Liralık Yatırım: İstinyePark İzmir

Bölgenin Alışveriş Turizmine Önemli Katkı Sağlayacak

merkez ekonomi
Orjin Gruptan, İzmir'e 2 Milyar Liralık Yatırım: İstinyePark İzmir
İstanbul denilince akla gelen ilk alışveriş merkezi İstinyePark, 2 milyar liralık yatırımla İzmirlilerle buluşuyor. Orjin Grup tarafından İzmir'in Balçova İlçesi Üçkuyular mevkiinde gerçekleştirilen projede, alışveriş merkezi, 160 odalı beş yıldızlı bir otel ve 80 bin metrekare büyüklüğünde bir şehir parkı yer alıyor. Yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak proje 2019 yılında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Orjin Grubun, Ege'nin incisi İzmir'de inşa ettiği dünya çapındaki prestij projesi “İstinyePark İzmir”, Balçova'daki Satış Ofisi'nde, Grubun Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım'ın katılımıyla, 31 Mayıs Perşembe günü düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, İstinyePark İzmir Projesi'nin, Doğuş ve Orjin Gruplarının 2011 yılında ortaklık yapmasıyla birlikte başladığını hatırlattılar.

Doğuş Grubu'nun, İzmir'in Balçova İlçesi Üçkuyular mevkiinde bulunan arsası üzerinde birlikte bir İstinyePark Projesi geliştirilmesine karar verildiğini anlatan eşbaşkanlar, “Projeye karar verdiğimiz tarihlerde bu arsa üzerinde ESHOT'un otobüs durakları ile gelişigüzel, plansız ve alt yapısız olarak faaliyet gösteren İzmir'in çevre ilçelerine giden minibüs durakları ve haftada bir kurulan semt pazarı bulunuyordu” dediler.

Mimarlarla yapılan analizler sonucunda 42 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde 86 bin metrekare kiralanabilir alana haiz bir alışveriş merkezi ve 160 odalı beş yıldızlı bir otel projesi geliştirildiğini anlatan yöneticiler, “Projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar TL'yi bulacak. Proje kapsamında sadece bir AVM ve otel değil, çevresinde yer alan 80 bin metrekare büyüklüğünde arazi şehir parkı olarak düzenlenecek. Proje alanında yer alan 3 bin 559 m2 büyüklüğündeki akaryakıt istasyonu arsasını 2013 yılında belediye şirketinden 57 milyon TL ye satın alarak park alanına dahil ettik.” diye konuştular.

Projenin hafriyat ve iksa işlerine 2016 yılının Ağustos ayında başlandığını, ilk temelin 2017 yılının Temmuz ayında atıldığını belirten Orjin Grup Eşbaşkanları, hem inşaat, hem perakende, hem de turizm alanındaki tüm deneyimlerini yansıttıkları İstinyePark İzmir projesinin bundan böyle dünyada referans proje olarak gösterileceğini söylediler.

Dört Bin Kişiye İstihdam

Projenin İzmir'de yaratacağı değerin önemini vurgulayarak, şöyle devam ettiler:

“İnşaat aşamasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırken, proje faaliyete geçtikten sonra AVM ve otel yönetiminde, mağazalarda ve otelde görev yapacak 4 bin kişiye doğrudan,

yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak. İstinyePark İzmir'de faaliyet gösterecek işletmelerin yılda 1,5 milyar TL ciro ve 150 milyon TL tutarında Katma Değer Vergisi üretmelerini hedefliyoruz. Yarattığı katma değer ve istihdam yönüyle bakıldığında İstinyePark İzmir projesi bölgenin en önemli ekonomik üretim merkezlerinden biri olacak.”

Bölgenin Alışveriş Turizmine Önemli Katkı Sağlayacak

Eşbaşkanlar, İstinyePark İzmir Projesi'nin yalnız İzmir'in değil İzmir ve çevre illeriyle Ege Bölgesinin alışveriş, yeme içme ve eğlence merkezi olma iddiasında olduğunu, bölgenin turizmine de önemli bir katkı sağlayacağını vurguladılar. Sadece İzmir'in değil, Ege Bölgesinin, özellikle İstanbul – İzmir Otoyolunun ve Ankara – İzmir Hızlı Tren Projesinin tamamlanması ile bölgedeki Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Muğla gibi şehirlerden çok sayıda ziyaretçinin İstinyePark'a gelmesini hedeflediklerini anlatarak, aynı şekilde sunduğu imkanlar ve lüks markalar ile İstinyePark İzmir'in yabancı turistler için de bir çekim merkezi olacağına dikkat çektiler.

Projeyi geliştirirken İstanbul İstinyePark'ı marka haline getiren ve diğer AVM'lerden farklılaştıran tüm ayrıştırıcı unsurlara İzmir İstinyePark projesinde de yer verdiklerini belirten yöneticiler, özellikle, içine araçlarla girilebilen, uluslararası markaların, kafe ve restoranların yer aldığı lüks alışveriş caddesi ve meydan; gün ışığı altında, geniş ve ferah alanlardan oluşan iç mekân alışveriş caddeleri; yerel ve geleneksel esnafa ve lezzetlere yer veren Pazar Yeri İstinyepark İzmir Projesinde de yer alacağını söylediler.

Trafik Sorununu Ortadan Kaldıran Çözümler Üretiliyor

İstinyepark İzmir'e yılda 14 milyon ziyaretçi gelmesini hedeflendiğini belirten yatırımcılar, ziyaretçilerin ve şehir halkının trafik sorunu yaşamamaları için düzenlemeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdiler. Proje alanında bulunan Mithat Paşa Bulvarı ve Deniz Feneri Sokak üzerinde dal-çık tünelli köprülü kavşakları bedelsiz olarak yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladıklarını belirten Orjin Grup Eşbaşkanları, “Bu sayede araçlar hiçbir trafik ışığına ihtiyaç olmadan İstinyePark'a girip çıkabilecekler, bölgede halihazırda yaşanan trafik sıkışıklığı ise önümüzdeki 50 yıl için çözümlenmiş olacak.” dediler.

Proje kapsamında ESHOT Otobüsleri Aktarma Merkezi ve bin araçlık kapalı otoparkın Yap, İşlet Devret modeli ile 10 yıl süreyle işleteceklerini kaydeden yöneticiler, normalde yer üstünde dört katlı olarak planlanan bu yapıyı, şehir parkının görselliğini bozmamak adına, maliyet artışını da göz önüne alarak, bir yer altı katlı otoparkına dönüştüreceklerini belirttiler.

Yine proje alanı içerisinde kalan ve deprem riski taşıyan vergi dairesi yerine, en son teknolojiye haiz 4 katta 11 bin 250 metrekare alanda faaliyet gösteren yeni bir vergi dairesi binası ile toplam 8 bin 800 metrekare alanda 32 derslikli bir ilköğretim okulu ve spor salonunu tamamlayarak teslim ettiklerini sözlerine eklediler.

İzmir İstinyePark Projesi

İzmir İstinyePark Projesi bünyesinde yer alan beş yıldızlı otel, yerli ve yabancı turistlerin konaklamasına imkân sağlarken, otel bünyesinde yer alan balo ve toplantı salonları, açık ve kapalı banket alanları İzmir ve Ege Bölgesinin toplantı, seminer, düğün ve benzeri organizasyonları için de en önemli buluşma noktası olacak. Otel bünyesinde yer alacak olan

havuz, fitness center, SPA, sauna, masaj alanları müşterilere en üst düzeyde hizmet kalitesini sunacak.

Proje kapsamında 10 salonlu sinema kompleksi, açık ve kapalı oyun alanlarına haiz çocuk eğlence merkezi, 210 mağaza/dükkân, 40 cafe/restoran, 25 hızlı yeme içme ve yöresel tatlar ünitesi yer alıyor. İstinyePark İzmir Projesinde tüm gelir gruplarını kucaklayan, tüketicilerin aradığı tüm yerli ve yabancı markaları barındıran ve günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mağaza karması yer alacak. İzmir'in ılıman iklimi ve yaşam tarzından hareketle açık havada oturumu olan restoran ve kafelere ağırlık verilirken, özellikle İzmir'in yerel işletmeleri ve lezzetleri ağırlıklı olarak yer alacak.

İstinyePark İzmir Projesi, teknolojinin sunduğu en son imkanlardan faydalanılarak ve yüksek enerji verimliliğine haiz sistemler kullanılarak, sürdürülebilirlik prensipleri çerçevesinde, çevre dostu yeşil bina olacak, çevreye verdiği yük minimize edilecek.

İzmir'in Tüm Ulaşım Akslarının Kesiştiği Kavşak Noktası

İstinyePark İzmir Projesi, kentin tüm ulaşım akslarının kesiştiği bir kavşak noktasında konumlanıyor. İzmir Metro sisteminin son durağı olan Fahrettin Altay Durağı, geçtiğimiz ay faaliyete başlayan İzmir Tramvayının başlangıç durağı ile ESHOT otobüs durakları Alışveriş Merkezinin ana giriş kapısına 50 metre mesafede yer alıyor. Yine Orjin Grup tarafından yapımı gerçekleştirilmekte olan ESHOT aktarma terminali de projeye 100 metre mesafede yer alacak. Projeye komşu olan otoyol ile Havalimanı'na 20 dakikada, Çeşme'ye 45 dakikada ulaşmak mümkün. Karşıyaka'ya seferler yapılan Üçkuyular Feribot İskelesi ise sadece 500 metre uzaklıkta bulunuyor.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 10:47:21. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Orjin Gruptan, İzmir'e 2 Milyar Liralık Yatırım: İstinyePark İzmir Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.