PAZAR AÇIK, PAZARCI ÖFKELİ..

Aliağa Belediyesi'nin dün açıkladığı ve daha sonra değişiklik yaptığı Cumartesi ve Çarşamba Pazarlarının kapatıldığı haberinin ardından bu sabah pazarcı esnafı Cumartesi Pazarında yerini alarak satış yaptı.

merkez guncel
PAZAR AÇIK, PAZARCI ÖFKELİ..
Aliağa Belediyesi'nin dün açıkladığı ve daha sonra değişiklik yaptığı Cumartesi ve Çarşamba Pazarlarının kapatıldığı haberinin ardından bu sabah pazarcı esnafı Cumartesi Pazarında yerini alarak satış yaptı. Konuyla ilgili Aliağa Belediyesi'nin kapatma kararıyla ilgili kendilerini bilgilendirmediğini, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen genelgeye aykırı hareket ettiğini öne süren Menemen Çağdaş Pazarcılar Derneği Başkanı Mahir Serdar Kodaş, bir açıklama yaparak pazarcıların tepkisini dile getirdi. Açıklamada şöyle denildi:

"Aliağa Belediyesi önceki gün tüm Aliağa halkına yönelik yaptığı açıklamada Korona virüs nedeniyle Cumartesi ve Çarşamba pazarlarının kapatıldığını duyurdu. Hiçbir pazarcıyla görüşmeden yaptığı bu açıklama biz pazarcı esnafını kaygılandırmış ve bizler hakkında yapılan düzenlemenin nasıl sonuçlar doğuracağını bizlere bildirmemiş olması kafalarda soru işareti bırakmıştır.
Elbette halk sağlığı biz pazarcı esnafı açısından da en önemli kıstaslardan bir tanesidir ve tüm ülkenin salgınla savaştığı şu günlerde devletimizin alacağı kararlara itimat edeceğiz. İç işleri bakanlığından bizlere ulaşan açıklamada sebze meyve vb. gıda maddelerinin satışının pazaryerlerinde devam edeceği, belediyelerin bunu engellemeyeceği belirtilmişti. Bizler bu genelgeye istinaden Cuma sabahından itibaren satışa sunacağımız ürünleri aldık. Aliağa belediyesi ise Cuma öğleden sonra pazarın kurulmayacağını duyurdu. Aliağa halkına yaptığı duyuruda Hıfzısıhha kurulunun kararıyla beş gün semt pazarlarını kuracağını söyledi. Ancak bizlere beş gün boyunca nasıl çalışacağımızı düzenlemenin içeriğini bildirmedi. Bizler Aliağa Belediyesi'nin kararına göre mi hareket edeceğiz, İç İşleri Bakanlığı'nın genelgesine göre mi ikilemi içerisindeyiz.
Aliağa Belediyesi yıllardır Aliağa halkına hizmet veren pazar esnafıyla görüşmeden, yaptım oldu mantığıyla bizleri yok saymış, Cumartesi ve Çarşamba pazarının kapatılacağını söyleyerek bizleri zarara uğratmıştır. Bizler ülkemizin içerisinden geçtiği zor günlerde halkın gıdaya ulaşması gibi en önemli sorumluluğu yerine getirmeyi kendine görev bilerek evimize ekmek götüren günlük kazancıyla geçinen, sabit bir geliri ya da maaşı olmayan kesimiz. Virüs nedeniyle her birimiz bir yandan kendi sağlığımızı düşünüyoruz, bir yandan da ailemizi geçindirmenin endişesini taşıyoruz. Belediyenin alt yapısını oluşturmadan ve bizlerle görüşmeden yaptığı bu açıklama ile evimize götüreceğimiz ekmeğin de kesileceğinden yana kaygı duyuyoruz.
Pazarcılar olarak Belediye Başkanı Serkan Acar'a soruyoruz?
Bu karar bir kurul kararı ise bizlere yazılı olarak tebliğ edilmesi ve yerine gelecek düzenleme hakkında bilgilendirilmemiz gerekmez mi?
Dün tüm halka yaptığınız açıklama ile pazaryerini kapatacağınızı duyurdunuz, bu gün bizlere açabilirsiniz dediniz? Bir kenti yönetmek, uzun uzun düşünülmüş muhataplarıyla birlikte alınmış bir karar mekanizması ister. Sizler bir gün öyle bir gün böyle hareket ederek istikrarlı bir yönetim sergilemediğinizin farkında mısınız?
Pazar yerleri hakkında aldığınız kararlarda geçtiğimiz yıllardaki tartışmaların etkisi var mıdır?
Bizler, halk sağlığını ve esnafın ekonomik varlığını gözeten bir karar alınmasını istiyoruz. Bizler halkımızın ucuz ve güvenilir gıdaya ulaşımının en doğru şekilde sağlanması gerektiğini düşünüyor ve gerekli hijyen kurallarına da uyarak satışlarımızı gerçekleştirmek istiyoruz. Aliağa halkının ve biz pazarcı esnafının ihtiyaçlarını ortaklaştırmak ve salgınla mücadelede tüm tarafları bir arada organize etmek belediyenin görevidir. Bu konuda Aliağa Belediyesini sorumlu davranmaya çağırıyoruz.”

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.04.2024 23:35:00. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: PAZAR AÇIK, PAZARCI ÖFKELİ.. Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.