ALİAĞA BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİSİ TOPLANDI

Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı.

merkez gundem
ALİAĞA BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİSİ TOPLANDI
Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı. Meclis salonunda yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önerge yer aldı. Meclis üyelerinin oylamasına sunulan 18 madde tek tek oylandı.
6 Ağustos 2019 meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başlayan Aliağa Belediyesi meclis toplantısı başkanlıktan gelen önergelerin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla başladı.


BİLGİ İŞLEM İLE TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün kapatılarak iş ve işlemlerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesine aktarılması hususunun görüşüldüğü 1'inci madde oy birliğiyle kabul edildi. Birinci dereceli Bilgi İşlem Müdürü kadrosunun 5393 sayılı Belediye Kanununun 49.maddesine göre ihdas edilmesi yönünde hazırlanan 2 sayılı boş kadro değişikliği cetvelinin onaylanması ve Bilgi İşlem Müdürlüğünün aynı Kanunun 48.maddesine göre teşkil edilmesi hususlarının görüşüldüğü 4'üncü madde oy birliğiyle; Tesisler Müdürlüğü'nün teşkilinin sağlanması hususunun görüşüldüğü 5'inci madde ise İyi Partili meclis üyelerinin desteğiyle oy çokluğuyla kabul edildi.  
5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n bendi gereğince; mevcut mahalle sınırlarının tespitinin yapılması hususunu kapsayan 3'üncü madde ile takas talebini içeren 2'nci madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
Komisyondan gelen raporlar kapsamında meclis üyelerinin oylamasına sunulan 1-2-3-4-5-6-8-10-11-12-13-14-15-16 ve 17'nci maddelerin komisyonlardan geldiği şekliyle kabulü oy birliğiyle onaylandı. 7'nci ve 9'uncu maddelerin komisyon gündeminde bırakılmasına karar verildi. 

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU
Başkanlıktan gelen önergelerin ve komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından gündem dışı önerge olarak meclise sunulan; Aliağa Belediyesi'nde işten çıkarılan personelle ilgili Araştırma Komisyonu kurulması önergesi de oy birliği ile kabul edildi. Üç kişiden oluşmasına karar verilen Araştırma Komisyonu'nda Seçil Adalet Işık, Hilal Çelik ve Hakan Turan görev yapacak. 
CHP'li Belediye Meclis Üyesi Seçil adalet Işık'ın, tartışmalı meclis toplantısında gündem dışı önerge ile geçirilen 5 maddenin yeniden görüşülmesine ilişkin önergesi ise içtihata bakılmak üzere gündemde bırakıldı.
Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi, toplantıya katılmayan meclis üyesi İbrahim Halil Özer'in mazeretinin kabul edilmesi ve bir sonraki toplantının 1 Ekim 2019 Salı günü saat 18.00'da yapılmasına karar verilmesi ile son buldu. 

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.04.2024 23:31:51. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ALİAĞA BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİSİ TOPLANDI Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.