AMATÖR DENİZCİLİK EĞİTİMİ VE SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALTO ve ilçedeki meslek odaları arasında yapılan ortak çalışma sonucu, oda üyelerine yönelik amatör denizcilik eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.

merkez gundem
AMATÖR DENİZCİLİK EĞİTİMİ VE SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Aliağa Liman Başkanlığı ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve ilçedeki meslek odaları arasında yapılan ortak çalışma sonucu, oda üyelerine yönelik amatör denizcilik eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Aliağa'daki meslek odalarına yapılan yoğun başvuru sonucunda eğitim ve sınav yaklaşık 200 kişinin katılımıyla Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonu'nda yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'Hedef 2023 Bir Milyon Amatör Denizci' projesi kapsamında Aliağa Liman Başkanlığı tarafından verilen eğitimin ardından, yapılan sınavı başarı ile tamamlayanlar 24 metreye kadar özel tekne kullanabilme yeterliliğine sahip olacak.

Amatör Denizcilik Belgesi eğitim ve sınavı ile ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 'Hedef 2023 Bir Milyon Amatör Denizci' projesine bağlı olarak bu çalışmayı Aliağa Liman Başkanlığımız ve ilçe odaları ile birlikte üyelerimize yönelik gerçekleştirmek istedik. Bu önemli projeye katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza ve katılım sağlayan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Aliağa gibi denizciliğin önemli olduğu bir kentte, Aliağalı vatandaşlarımıza denizcilik kültürünün aşılanması ve deniz ticaretinin gelişim sağlaması için bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Yüzümüzü denizlere döndükçe ufkumuz daha da açılacaktır” dedi.

Başvuruların oldukça yoğun olduğu Amatör Denizcilik Belgesi eğitim ve sınavları ilçede düzenlenmeye devam edecek

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.03.2024 04:58:46. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: AMATÖR DENİZCİLİK EĞİTİMİ VE SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.