BAKIRÇAY TARIM VE HAYVANCILIK 2. ZİRVE TOPLANTISI YAPILDI

Bakırçay gazetesi tarafından bu yıl 2. Düzenlenen “Bakırçay havzasında tarım ve hayvancılığın dünü ve bu günü adlı zirve toplantısı yapıldı.

merkez gundem
BAKIRÇAY TARIM VE HAYVANCILIK 2. ZİRVE  TOPLANTISI YAPILDI
Bakırçay gazetesi tarafından bu yıl 2. Düzenlenen “Bakırçay havzasında tarım ve hayvancılığın dünü ve bu günü adlı zirve toplantısı Bergama Ziraat Odası meclis salonunda yapıldı. Toplantıya, bölgenin ilçe ziraat odaları başkanları ile Tire Süt Müstahsilleri Tarım Kalkınma Kooperatif yönetim kurulu başkanı Mahmut Eskiyörük,  Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış kooperatifi Genel Müdürü Güngör Şarman, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ile Dokuz Eylül Üniversitesi  İ.İ.B.F Öğretim üyesi Profesör Dr. Yaşar Uysal konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda. Kooperatiflere, tarım ve hayvancılığa tam destek istendi. Tarımın azaldığı ve hayvancılığın ise son demlerini yaşadığını vurgulayan konuşmacılar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Bakırçay havzasında acil düzenleme yapılması gerektiğini söylediler. Bakırçay tarım ve hayvancılığın dünü ve bu günü adlı zirvenin moderatörlüğünü ise Bakırçay Bölge Gazetesi imtiyaz sahibi Rıdvan Karapehlivan yaptı. 

Aliağa, Bergama, Foça, Kınık ve Menemen ilçe ziraat odaları, tarım ürünlerinde çiftçinin çektiği sıkıntıları ve teşvik primlerinin yok denecek derecede az olduğunu ve üreticinin ürettiği ürünlerden hiç kazanç sağlamadıklarını çiftçinin perişan olduğunu ileri sürerek, önümüzdeki zaman içerisinde ise tarımın ve hayvancılığın yok olması gibi tehlike ile karşı karşıya kalınacağını ve tarım sigortasının yapılmasının gerektiğini belirttiler. 

2.si yapılan Bakırçay Tarım ve Hayvancılık zirvesine konuşmacı olarak gelen kooperatif başkanları, akademisyenler ve oda başkanları Tarım arazilerinin yok olma tehlikesi içerisinde bulunduğunu ve buna karşın, tarım arazilerinde binaları yükseldiğini inşaat sektörlerinin tarım arazilerine göz diktiklerini belirterek, Hükümetin bu konuda acil  önlem planı yapmasını ve Türkiye’deki tarım ve hayvancılığa daha çok imkan sağlanması gerektiğini bildirdiler. Zirveye Bergama kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve kalabalık bir çiftçi topluluğu katıldı. 

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 17.04.2024 00:01:20. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: BAKIRÇAY TARIM VE HAYVANCILIK 2. ZİRVE TOPLANTISI YAPILDI Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.