BU YAZ EN ÇOK ORGANİK ÜRÜNLER TERCİH EDİLDİ

Tüketiciler bu yıl özellikle organik ürünleri tercih etti.

merkez gundem
BU YAZ EN ÇOK ORGANİK ÜRÜNLER TERCİH EDİLDİ
Yaz döneminde güneşin etkileri ve tatil dönemi ile birlikte kozmetik ürünlerde özellikle güneş koruyucu ve temizlik ürünleri kullanımında ciddi bir artış olurken tüketiciler bu yıl özellikle organik ürünleri tercih etti. Şampuan, duş jeil, sabun, parfüm ve güneş koruyucularda organik ürünler piyasada yerini alırken bu yıl doğal ürünlere ilgi büyük oldu.

Kozmetiklerde herhangi bir ürünün performansını arttırmak ya da, ürünün göstereceği etkiyi bitki özleri ile sağlamak için, formülasyonlara bitki özleri ekleyerek yapılan doğal ürünler bu yıl kozmetik sektöründe trend oldu. Papatya yağı ve özü kullanılarak üretilen kremler ısırgan otlu şampuanlar, aloe veralı yaz döneminde en çok tercih edilen ürünler oldu.

Doğal ürünlerin yanı sıra ürünün tamamının bitki özlerinden oluştuğu organik ürünleri tercih ederken tüketicilerin uluslararası kabul görmüş kuruluşlar tarafından onaylanmış organik sertifikalı olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman bir ürünün organik olabilmesi için içeriğinde ki bitkisel girdilerin oranı çok önemli olduğunu söyleryerek "Organik ürünlerin içindeki bileşenler organik sertifikasına sahipken, doğal ürünlerde ki bileşenlerde organik şartı aranmaz. Ayrıca organik kozmetik ürünlerde bitki yüzdesi şartı varken doğal kozmetik ürünlerde bu yoktur. Tüketicinin bu farkı bilmesi önemlidir” dedi.

Tüketicinin bu anlamda ilk dikkat edeceği yer ürün etiketleridir diyen Kahrıman " Etiket içerikleri kontrol edilmeli. Organik olduğuna dair sertifikaların olması, neyi içerip içermediği gözle görülebilir bir şekilde tüketiciy kolayca aktarılmalıdır” diye konuştu.

SAĞLIK VE GÜZELLİK DOĞANIN İÇİNDE
Sağlıklı ve güzel bir cilt için doğa bizlere birçok değer sunmaktadır. Bunların başında kozmetik ürünlerinde en zararsız, doğal ve organik bitkiler kullanılmaktadır. Doğanın sunmuş olduğu bu bitkilerin sularından, özlerinden ve kokularından kısacası her türlü faydasından yararlanılmaktadır. Yaz ayında güneşin etkileri özellikle kullanılacak bitkileri ve yağları belirliyor. Güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için, buğday yağı, hindistancevizi yağı, havuç yağı gibi yağlar kullanılabilir. Ayrıca güneş yanıkları yada cilt kuruluğu için, sarı kantaron yağı, ebegümeci özleri, aloevera özleri kullanılabilir. Çay ağacı yağı, limon yağı ve lavanta gibi yağlar ile yazın rahat bir uyku sağlanabilir. Özellikle sinek ve böcek uzaklaştırmaları bu konuda fayda sağlar. Ayrıca çay ağacı yağı önemli bir deodorant etkiye sahiptir. Yine çinko ve titan gibi mineraller ile doğal, fiziksel güneş koruycuları tüketiciler kendi kendilerine yapabilirler. Saç bakımı için, yüksek E Vitaminine sahip Zeytin Yağı ve Argan yağı kullanılabilir. Ayrıca badem yağı da bu açıdan faydalı bir yağdır. Cilt serinleştirici ve tazelik etkisi için acı biber yağı da küçük miktarlar da vücut losyonlarına katılıp kullanılabillir. Acı biber yağının ayrıca selülit gibi cilt sorunlarını çözmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Özellikle yaşlanmaya karşı etkiler için hodan yağı inanılmaz etkilere sahiptir. Yazın cilt lekeleri için de karakafes otu ve meyan kökü özleri inanılmaz

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 10:18:25. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: BU YAZ EN ÇOK ORGANİK ÜRÜNLER TERCİH EDİLDİ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.