TORBALI'DA İNCİR FESTİVALİ

Torbalı Belediyesi, Çapak 'ta yetiştirilen bardacık incirinin tanıtımı için festival düzenliyor.

merkez magazin
TORBALI'DA İNCİR FESTİVALİ
HABER MERKEZİ-4-5 Ağustos'ta ilki yapılacak olan festival geleneksel hale getirilecek.
Torbalı'nın Çapak köyü ve çevresinde yetişen Bardacık cinsi incirin tanıtılması amacıyla 4-5 Ağustos tarihleri arasında festival düzenleniyor. Zeytin üretiminde marka haline gelen Torbalı'da incirin de tanıtılması için böyle bir festival düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı'da yetişen Bardacık cinsi inciri kendisine has aroması ve tadıyla diğer incirlerden çok farklı. Çapak' ta bol miktarda yetişen ve satışı yapılan bu çok özel inciri tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Festival ile Çapak' taki incir üreticisinin pazar payı da artacak” dedi.

EN GÜZEL İNCİRE ÖDÜL VAR
Cumartesi günü düzenlenecek açılış töreninin ardından belediye halk oyunları ekibi gösterilerde bulunacak. Yörede yetişen en güzel bardacık inciri yarışmayla belirlenecek. Festivalin pazar günü programında ise, dereceye giren incir üreticilerine ödülleri dağıtılacak. TRT Ses Sanatçısı Ali Çakar, vereceği konserde Türk Sanat Müziğinin farklı eserlerini seslendirecek.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 08:38:29. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: TORBALI'DA İNCİR FESTİVALİ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.