AYVALIK'TA HAŞERENİN KÖKÜ KURUTULACAK!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi yaz mevsimi gelmeden ve sıcaklar bastırmadan sivrisinek başta olmak üzere tüm uçkun ve haşerelerle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

merkez saglik
AYVALIK'TA HAŞERENİN KÖKÜ KURUTULACAK!
AYVALIK'TA HAŞERENİN KÖKÜ KURUTULACAK!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi yaz mevsimi gelmeden ve sıcaklar bastırmadan sivrisinek başta olmak üzere tüm uçkun ve haşerelerle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi arasında gerçekleştirdikleri protokol ile geçtiğimiz yıl haşere mücadelesini üstlendiklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, aldıkları sorumluluğun bilincinde hareket ettiklerini söyledi.

Geçmiş yıllarda haşere ile mücadelenin aksatıldığını ve neredeyse toplum sağlığını tehdit edecek duruma geldiğini hatırlatan Başkan Ergin, " Bu kez işimizi sıkı tuttuk, kış aylarında ilaçlamaya başladık ve bahar aylarına kadar da mücadeleyi aralıksız devam ettik. Geçtiğimiz yaz aylarında adeta bir seferberlik başlattık, kurduğumuz yedi ekiple birlikte 24 saat durmaksızın haşere ile mücadele ettik ve karşılığını da aldık. 2019 turizm sezonu sıkıntısız geçti” dedi.

Küçükköy Belediye Başkanlığı döneminde haşere ile mücadelede çok büyük bir deneyim kazandıklarını vurgulayan Başkan Ergin, aralık ayında haşerenin larva döneminde ilaçlamaya başladıklarını söyledi. İlaç ihalesinin zaman kaybetmeden yapıldığını ve haşere ile ilgili ilaçların temin edildiğinin altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, mücadelenin yaz mevsimi de dahil olmak üzere aksatılmadan on iki ay boyunca sürdürüleceğini ifade etti.

Ekiplerin ilçe genelinde; kanalizasyon, yağmur suyu kanalları, durgun su birikintileri, çöp konteynerleri ve çöp terfi merkezlerinde sivrisinek larvalarına yönelik ilaçlamayı sürdürdüklerini belirten Başkan Ergin, "Havaların ısınmasıyla birlikte ekiplerimiz uçkun mücadelesine yönelik çalışmaları hızlandırdı. Ekiplerimiz; bir yandan koronavirüs salgınına karşı ilçe genelindeki tüm cadde ve sokakların yanı sıra kamu kurumları, işyerleri ve halkın yoğun olduğu noktalarda dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyor, bir yandan da uçkun mücadelesine aynı tempoyla aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 25.04.2024 23:30:59. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: AYVALIK'TA HAŞERENİN KÖKÜ KURUTULACAK! Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.