ALTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERTÜRK VE MECLİS BAŞKANI SAKA'YA TOBB DA GÖREV

Düzenlenen toplantılarda görev dağılımlarını gerçekleştirildi.

merkez siyaset
ALTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERTÜRK VE MECLİS BAŞKANI SAKA'YA TOBB DA GÖREV
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 74. Genel Kurulu'nda TOBB bünyesindeki komisyon ve kurullara seçilen üyeler, düzenlenen toplantılarda görev dağılımlarını gerçekleştirdiler.

TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirilen toplantılarda Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk TOBB Ar-Ge ve İnovasyon Kurulu üyeliğine seçilirken, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanlığı görevine tekrar seçildi.

Ar-Ge ve inovasyon kurulunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, “Kurulda, inovasyon alanındaki gelişmeleri dünya ile kıyaslamalı bir şekilde takip ederek, dijitalleşme ve teknoloji açısından dünyadaki Ar-Ge gelişmelerini inceleyerek sonuçlarının kamuoyu ile paylaşımını yapacağız. Yaşadığımız çağda Ar-Ge ve inovasyonla rekabette büyük üstünlük sağlanabilmektedir. Ülke olarak üretim hacmimizin ve kalitemizin yükseltilmesi ve katma değer sağlanması noktasındaki mücadelede en önemli avantajı Ar-Ge ve inovasyonla sağlayabileceğiz. TOBB'un yeni döneminde üstlendiğimiz görev çerçevesinde kentimizin ve Odamızın yararı için görevimizi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağız” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ise, Mesleki Eğitim Kurulu olarak Türkiye'deki Mesleki eğitime ilişkin konuları inceleyerek sonuçlarını TOBB Genel Kurulu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Eğitimli bir toplum ve iyi eğitilmiş iş gücüne sahip olmanın önemini vurgulayan Saka, “Mesleki ve teknik eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçek. Ancak eğitimli ve kalifiye personel eksikliği Türkiye'nin kanayan yarası durumundadır. Ülkemizde faaliyet gösteren sektörlerin neredeyse hemen hepsi eğitimli eleman konusunda sıkıntı çekmekte ve aradığı nitelikteki elemanı bulamamaktadır. Ülke olarak mutlaka eğitimli bir toplum ve nitelikli iş gücüne sahip olmalıyız. Bu noktada değerli kurul üyesi arkadaşlarımla çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde aktif bir şekilde yürüteceğimize ve iş dünyasına mesleki eğitim konusunda önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 08:31:11. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ALTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERTÜRK VE MECLİS BAŞKANI SAKA'YA TOBB DA GÖREV Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.