BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN KINIK ZİYARETİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kınık'ı ziyaret etti.

merkez siyaset
BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN KINIK ZİYARETİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kınık'ta milyonlarca lirayı bulan yatırımların müjdesini verdi. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise, "Kınık 5 yılda 500 milyon TL'yi aşan yatırıma kavuştu. İlçemiz daha da büyüyecek” dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen ve kenti dolaşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin son ziyareti Bakırçay Havzası'na oldu. Bakırçay'ın gelişen ve büyüyen ilçesi Kınık'ı ziyaret eden Pakdemirli yeni yatırımların müjdesini verdi. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer'in karşıladığı Bakan Pakdemirli ilçede vatandaşlarla buluştu. Kınık'ın potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Pakdemirli, yeni döneme ilişkin yapılacakları tek tek sıraladı.  

KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR

Kınık'ın bir tarım üssü olacağını belirten Pakdemirli, TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın temellerini attığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kısa sürede kurulacağını söyledi. Bakan Pakdemirli, "Kınık ilçemizde tarım ve hayvancılık önemli bir geçim kaynağı. Burada mısır da ciddi bir ekonomik girdi sağlıyor. Toprak Mahsülleri Ofisi aracılığıyla bir mısır kurutma tesisi kuracağız. Yine sektörel bazda teşvik ve pirim konusuna çalışıyoruz. Domates, mısır, pamuk ve biber üreticilerimize destek olacağız. Arıcalar Bal Ormanı Projesi'ni hayata geçireceğiz. Köylerde sulama göletleri yapılacak. Bakırçay Havzası'nın kanal temizleme konusundaki kalan kısmını hızlıca bitireceğiz. Balaban ve Kocaömer Mahalleleri'nde geçitleri sağlayacak köprü inşaatlarını tamamlayacağız.  Avcılar ve atıcılar dernekleri ve Kınık Belediyesi olarak projelendirilecek atıcılık ve trap sahasına bakanlık olarak vereceğiz. Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz Kocaömer Mahallesi'nde toplam 55 dönüm arazide mesire alanı yapacak. Bu konuda belediyemize destek olacağız. İlçemizdeki barajların inşaatları da sürüyor, yeni yatırımları hayata geçireceğiz” dedi.

KINIK KAZANDI ve YİNE KINIK KAZANSIN
Bakan Pakdemirli'nin Kınık'a yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, her biri milyonlarca lirayı bulan yatırımların kısa sürede vatandaşlarla buluşacağını söyledi. Doğruer, "İzmir'i yakından bilen ve tanıyan, İzmir'in evladı sayın bakanımıza ilçemiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Kınık, 50 yılda görmediği yatırımları hükümetimizin de desteğiyle 5 yılda gördü. Şimdiye kadar 500 milyon TL'ye yakın yatırım yaptık. Bu yatırımlar hızla sürüyor. Biz her zaman 'Kınık kazansın' dedik. Gerçekten doğru noktalarda durarak, mantıklı projeler sunarak Kınık'ı kazananlar kategorisine yükselttik. Hastanemiz, doğalgazımız, TOKİ projemiz gibi prestij işleri tamamladık. Sırada üniversite, tarım organize sanayi bölgesi gibi önemli yatırımlar var. Kınık artık ulaşılabilir ve tercih edilebilir bir noktaya geldi. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle biz sadece ileten, talep eden noktada bulunmadık. Takibini yaptık, ısrar ettik, istedik ve aldık. Bizim gayretimiz, Kınık için yaptıklarımız hükumetimiz tarafından görüldü. Kınık'ın daha da büyümesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 08:23:44. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN KINIK ZİYARETİ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.