ELİNİZİ EMEKLİLERİN CEBİNDEN ÇEKİN!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko iktidara seslenerek "elinizi emeklilerin cebinden çekin” dedi.

merkez siyaset
ELİNİZİ EMEKLİLERİN CEBİNDEN ÇEKİN!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ekonomik krizin emekli aylıklarından yapılacak kesinti ile çözülmesine yönelik çıkan haberleri eleştirerek "Cumhuriyet Halk Partisi, 2015 yılından bu yana "emeklilere iki bayramda birer maaş ikramiye” verilmesi teklifini gündemde tutmaktadır. Ancak bu teklifi ve emeklilerin haklı taleplerini yıllardır görmezden gelen AKP iktidarının bakanları emekliler söz konusu olduğunda; "kaynak göstersinler, ben de CHP'ye oy vereceğim” diyecek kadar pervasızdır. Ne zaman ki seçimler kapıya dayanmıştır, AKP iktidarı milyonlarca emekliyi hatırlamak zorunda kalmıştır. Nitekim 24 Haziran Seçimlerinden hemen önce emeklilere 1000'er TL ikramiye verilmesi maddesinin Meclis'ten geçirileceği ilan edilmiştir.Fakat gelinen nokta, emekliler ve onların bakmakla yükümlü olduğu milyonlar için hüsrandır. AKP iktidarı seçime endeksli sözünü dahi tutmamıştır. Emekliler arasında ayrım yaparak, kimine 500TL, kimine 750TL ve bir kısmına da 1000TL ikramiye ödemesi yapılmıştır. Maaş hesaplarına yatacak 1000 TL ikramiyeyi bekleyen emekli yurttaşlarımız, bankalardan hayal kırıklıkları ile dönmüştür.” dedi. 
Krizin faturasını emeklilere ve emekçilere ödetemezsiniz!
Kimi haberlerde ekonomik krizin önlenmesine ilişkin emekli ikramiyelerinden kesintiye gidilebileceğinin yer alması üzerine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko "Şimdi ise yandaş yazarlar eliyle, AKP hükümetinin ve Saray bürokrasisinin ülkeyi içine sürüklediği ekonomik krizin bedelini, emeklilere ve emeğiyle geçinenlere ödetmeyi hesaplamaktadırlar. Kendi yol açtıkları krizi, en alttakilerin sırtına yükleme hevesine kapılmışlardır. Buna izin veremeyiz! Bugüne kadar teşviklerle, vergi silmelerle, pırlantadan, yattan vergi almayarak, ülke kaynaklarını dağıttığınız yandaşlarınıza çağrı yapın. Saray zenginlerine çağrıda bulunun.” şeklinde konuştu.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 09:59:15. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ELİNİZİ EMEKLİLERİN CEBİNDEN ÇEKİN! Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.