Başkan Kocaoğlu Selçukta

Selçuk'a yakışacak otogarın temeli atıldı

merkez yerel
Başkan Kocaoğlu Selçukta
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Selçuk Otogarı Temel Atma Töreni için Selçuk'a geldi. Tören öncesi Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Kocaoğlu; Selçuk'un merkez ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri muhtarlarının istek ve şikayetlerini dinledi. Toplantıya Başkan Kocaoğlu ve Başkan Bakıcı'nın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar, Selçuk Belediye Meclis üyeleri ve Selçuk Belediyesi çalışanları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Selçuk Otogarı Temel Atma Töreni için Selçuk'taydı. İlk olarak Selçuk'un muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu'nu Selçuk'ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; bugüne kadar yapılan ve devam eden hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Başkan Bakıcı; “ İlçemiz açısından yatırımların konuşulacağı bir gündeyiz. Yaşam standardı, refah düzeyi çok daha yüksek bir Selçuk için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kocaoğlu muhtarlarla buluştu

Muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarının on iki kat büyümesiyle birlikte hizmet alanının da arttığını belirterek sözlerine başladı. Başkan Kocaoğlu; “Şu anda Selçuk'ta da ciddi alt yapı çalışmaları yapılıyor. İZSU ve İZMİR GAZ ekipleri, müteahhitler çalışmaları tamamlandığında hemen gerekli yol çalışmaları yapılacak” dedi. Muhtarlardan gelen sorular üzerine bazı açıklamalar yapan Başkan Kocaoğlu Çamlık ve Acarlar Mahalleleri'nde kamulaştırılacak alanlarda mezarlık yapılacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu ayrıca Mahallelerde yol, sathi kaplama çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ayrıca önümüzdeki günlerde Selçuk'a yeni bir arıtma yapılacağını belirterek; “ Selçuk arıtması zamanında yapılan en eski arıtmalardan bir tanesi olarak artık ihtiyaç görmüyor. Artık ileri biyolojik artıma hakkında çalışmamız gerekiyor. Yakında Selçuk'ta da arıtmanın temelini atacağız” dedi.

Otogar temeli atıldı

Başkan Kocaoğlu muhtarlarla yaptığı toplantıların ardından Selçuk Otogarı Temel Atma Töreni'ne katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'nın yanı sıra törene, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan ve parti üyeleri, Selçuk Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Görevimiz UNESCO Kenti Selçuk'un hızlı bir alt yapı ve üst yapı sürecinde olduğunu belirten Başkan Bakıcı; Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Gerek Afrin'de, gerekse farklı zaman dilimlerinde bu ülkenin bekası için şehit düşen tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diyerek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı Selçuk Otogar Temel Atma

Töreni'nde yaptığı konuşmada “Selçuk'ta tüm yollar uygarlığa çıkıyor. Medeniyet yolunda yapılan tüm hizmetler kutsaldır. Ben bugün bu temel atma töreni vesilesiyle Selçuk'a her konuda hizmetini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum. UNESCO Kenti Selçuk'a yapılacak her hizmet gibi otogar da çok yakışacak. Selçuk'ta yapılan tüm hizmetlerde gerek büyükşehir belediye başkanımıza, gerek valimize gerekse tüm kurum ve kuruluşlar ile hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Burada yapılan hizmetler bir uzlaşı kültürü içerisinde gerçekleşiyor. Hepimizin görevi de Selçuk'u bir inci gibi korumak ve getirilen hizmetlerle halkımızın yaşam standardını yükseltmektir. Biz bu görev için çalışıyoruz. Selçuk güzide bir ilçedir. Butik bir kent olamın yanı sıra arkeolojik ve kentsel sitleri çok olan bir ilçedir. Biz de ekolojik dengeyi bozmadan büyümeyi, kalkınmayı başarmak zorundayız. Bu inanç içerisinde bu atılacak temelin Selçuk'a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Selçuk'a hayırlı olsun

Başkan Bakıcı'nın ardından Selçuk Otogarı Temel Atma Töreni'nde konuşan Başkan Kocaoğlu; “ Bugün Selçuk'un önemli bir ihtiyacının temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hep birlikte hakkaniyetle, ayrım yapmadan çalıştığımız, ürettiğimiz paylaştığımız müddetçe huzur içerisinde yaşayacağız. Bugün ülkenin bölünmez bütünlüğü için Türk Ordusu'nun desteklenmesi gerekmektedir. Bu otagarın en kısa zamanda kazasız belasız hayırlısı ile bitmesini temenni ediyorum. Turizmin dünya çapında merkezlerinden biri olan Selçuk'a bu otogarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar temel atma törenine geçti.

Selçuk'a yakışan otogar

Türkiye'de ve dünyada turizmin önemli merkezlerinden biri olan; Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Çukuriçihöyük ve Ayasuluk Kalesi gibi birbirinden değerli tarihi destinasyonlarla adını UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne yazdıran Selçuk dokusuna yakışan bir otogara kavuşuyor. Selçuk'a kazandırılacak yeni otogar 16 minibüs, 15 otobüs peronuyla ilçenin ulaşım ihtiyacına cevap verirken, nitelikli ve ferah bekleme alanları, kafe, büfe, market ve bilet satış ofisi gibi sosyal-ticaret alanları, yaklaşık 100 araçlık kapalı ve açık otoparkları ile bu işlevi destekleyecek.

Efes, Meryem Ana, Şirince gibi önemli zenginliklere sahip olan ilçenin yoğun turist potansiyelini göz önünde bulundurularak projesi hazırlanan Selçuk Otogarı, hem görsel hem işlevsel anlamda çok özel bir mekan olacak. İsabey mahallesinde kurulan 'kullanıcı dostu' tasarım anlayışıyla tüm güncel yönetmeliklere uyumlu bir biçimde tasarlanan tesis, engelli bireylerin her türlü ihtiyacına da cevap verecek. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 10 bin m² büyüklüğündeki arazide inşa edilecek tesis belediye otobüslerinin ve minibüslerinin de hareket üssü olacak

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 09:22:19. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Başkan Kocaoğlu Selçukta Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.