Denizciliğin kalbi Kuşadası'nda atacak

DENİZCİLER HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK

merkez yerel
Denizciliğin kalbi Kuşadası'nda atacak
Türk denicilik sektörünün kalbi, Kuşadası'nda düzenlenecek Boat Show Ege'de atacak. İlk kez düzenlenecek fuar, tekne ve su sporlarının yanısıra deniz ürünlerinden oluşan lezzet şovlarına da ev sahipliği yapacak. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türk turizminin ilk başladığı yer olan Kuşadası'nın denizcilik sektöründe de önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek “Turizmin amiral gemisi olarak hedefimiz denizde de gücümüzü göstermek” dedi.
GL Platform tarafından 25-29 Ekim tarihleri arasında düzenenecek Ege Yat, Yelken Teknolojileri, 2. El Tekne ve Su Sporları Fuarı (Boat Show Ege) nedeniyle sektör rotasını Kuşadası'na çevirecek. Kuşadası Belediyesi, Setur Kuşadası Marina işbirliğinde düzenlenecek fuarla ilgili Kuşadası Double Tree By Hilton'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, turizmde yaşanan daralmanın tüm sektörü etkilediğine dikkat çekti.
Kuşadası'nın tanıtımına yönelik uluslararası lobi çalışması başlattıklarını Ortadaoğu, Polonya ve Birleşik Krallık'ta yapılan çalışmalar sonucunda özellikle Almanya ve İngiltere'den rezervasyon sayılarında artış yaşandığını ifade eden Kayalı, “Türkiye'de turizmin ilk başladığı yerin Kuşadası olması nedeniyle amiral gemisi olmamızın gerektirdiği sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Düzenlenecek olan fuarımız, hem deniz hem kruvaziyer hem de yat ve tekne sektörüne ev sahipliği yapacak. Hedefimiz denizde de gücümüzü göstermek” dedi.
DENİZCİLER HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK
Kuşadası'nda turizm planlarında “ortak” akılla karar aldıklarını, Boat Show Ege için de tüm bileşenlerin güçbirliği yapacağına inandığını belirten Kayalı, “Marinamız bu fuar için tüm potansiyele sahip. Deniz demek bereket demek. Fuarımızın tüm sektöre bereket getirecek” diye konuştu. Kuşadası'na gelen turistin dışarı çıkıp gezebileceği cazibe noktalarının sayısının her geçen gün arttığını, Güvercin Ada'daki Deniz Feneri Müzesi'nin de bunlardan biri olduğunu belirtti. Kayalı, “Ülkemizin denizcilik sektöründe hak ettiği yere gelmesi, tekne ve yat kullanımının yaygınlaştırılması ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlaması amacı ile Boat Show Ege, uluslararası statü kazanarak dünya klasmanındaki yerini alacağına inanıyoruz” dedi.
TEKNE VE YAT SEKTÖRÜ YELKEN AÇACAK
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise 15 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın bir çok ilklere de sahne olacağını söyledi. Kuşadası Marina'da galası yapılacak tekneler, büyük ve elit markaların sezon fırsatları ya da mevcut tekneler için aksesuar, malzeme ve ekipman tedariği için “aranılan” bir nokta olacağını söyledi.Denizcilik sektörünün tüm alanlarını ve sektörün tüm profesyonellerini bir araya getirecek olan fuarın küçük, orta ve mega sınıfına giren tekne, yat, motor, boat ve yelkenlilerin deniz tutkunlarıyla bir araya geleceğini söyleyen Ceylan, fuar kapsamında bir çok etkinliğin de düzenleceğini söyledi.
DENİZALTINDA KEŞİF
29 Ekim Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışması, tekne tasarım ve maket tekne ile kürek yarışmaları, dalış eğitimleri ile kadın dalgıçların su altı güzelliklerini keşfi, su sporlarışovları, denizde teknelerle oluşturulacak “sevgi çemberi”nin bunlardan bazıları olduğunu belirten Ceylan, “En çok ilgi çekenlerden biri de deniz mahsulleri şovu olacak. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde deniz mahsulleri tadım şovları düzenlenecek ayrıca sektörün duayenlerinden denizcilikle ilgili bilinmeyenlere yönelik seminerler de mavi sulara gönül verenlerin yol haritası olacak” dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 09:06:50. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Denizciliğin kalbi Kuşadası'nda atacak Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.