BAKIRÇAY'A UZAKTAN BAKMAK

Bölgesel yerel gazete haberleri, köşe yazıları, son dakika haberleri, Türkiye ve Ege gündemi, İzmir, İzmir bölgesinin en köklü internet gazetesi Poyraz Gazetesi.

merkez makaleler
BAKIRÇAY'A UZAKTAN BAKMAK
Uzun zamandır yapmaya fırsat bulamadığım biraz mecburiyetten biraz da ihtiyaçtan gerekli olan tatil denilen sihirli kelimenin gereğini İstanbul'da yerine getirebilmenin mutluluğuyla başladığım satırlardaki kelimeler Aliağa ve Bakırçay özlemiyle birleşince, ortaya "Bakırçay'a uzaktan bakmak" diye bir başlık çıktı.
Belediyelerimizdeki yeni başkanlar CHP'li Menemen Serdar Aksoy, Dikili Adil Kırgöz, Foça Fatih Gürbüz geçen altı aylık sürede neler yapmışlar buradan çok belli olmuyor. Buradan bakınca Fatih Başkan sakin, Adil Başkan işçi maaşları ve ilçenin kanayan yarası yolsuzluklar nedeni ile sıkıntılı, Serdar Başkan ise eski belediye başkanı Tahir Şahin ile yaptığı mücadeleden dolayı agresif görünüyor. Bu üç Başkanın İlçe yönetiminin güzel uyumu takdir edilirken, Serdar Aksoy'un pazaryeri problemini çözmesi kendisine artı yazarken Adil Başkanın Dikili'de yolsuzlukların üzerine gitmemesi kendisine eksi yazıyor. Bu Başkanlardaki dert Parti İlçe kongre takviminin işlemeye başlaması. CHP'de İlçeler için aday adayı çok. Bunların arasındaki rekabet başkanları da etkiliyor. İster istemez devreye girmek zorunda kalıyorlar.
Cumhur İttifakının belediye başkanlıkları olan ilçelerde ise durum şöyle görünüyor. Geçen dönemin de başkanları olan MHP'li Serkan Acar ve Ak Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer kaldıkları yerden devam ediyorlar. Serkan Başkan çıkardığı işçilerin parasal derdini henüz çözmemiş görünse de hedefine koyduğu "Belediye borçlarını bitireceğim" düşüncesi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Sadık Başkan ise ilçeye çok ve hepsini birden başlattığı yatırımların tatlı acısını çekiyor. Bunu nasıl açmak lazım; şöyle diyelim çok masrafı oluyor, misafiri çok geliyor ve Kınıklı hizmete alıştı "Başkan orası ne zaman bitecek burası ne zaman kullanıma açılacak" diye soruyor. Kuru domates üreticileri, kavun üreticileri de dört gözle ne zaman "marka" olacağız diye acele ediyorlar. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise şu an kafasındaki projeleri en az Kınık kadar hızla harekete geçirebilmek için Ankara'dan gelen Bakanları ağırlarken bir taraftan da Ankara yollarını arşınlayarak Bakanlıkları mesken tutmuş vaziyette.
İlçe parti başkanları ile ilişkilerine gelirsek Aliağa'da Serkan Başkanın Kendi partisi ile hiç derdi yok yolunu kendi çiziyor. Ak Parti ilçe Başkanı Aliağa'da henüz belli olmadığından o bakımdan da rahat. Hakan Koştu ve İlçe Başkanı Sebahattin Güzel zaten iyi anlaşan bir ikiliydi bir sıkıntı görülmüyor. MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin de başkanla uyumlu çalışmalar yapıyor. Kınık'ta belediyede Sadık Başkan varsa Ak Parti İlçe Başkanına ne gerek var havası var. Başkan hem belediye hem parti işlerine maşallah "Hızır" gibi yetişiyor.
CHP Belediye Başkanları ve İlçe Başkanlarının hakkını yemeyelim Bakırçay'da gündemi artık onlar belirliyorlar. İşçi çıkarmalarında, çevre kirliliklerinde hiç durmuyorlar. Benim yanlış olarak gördüğüm bir uygulamaya geçen Cumhur İttifakı İlçe Başkanları sadece Genel Merkezden ve İl yönetiminden yapılan paylaşımları paylaşmak ve onlar ne dedilerse o programı uygulamakla meşguller.
Neyse; zaten sizleri çok özledim bari fazla meşgul etmeyeyim. Tüm Bakırçay yaşayanlarının Cumhuriyet Bayramlarını kutluyor, sağlıklı ve başarılı günler diliyorum. Saygılarımla...

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 28.03.2024 11:58:57. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: BAKIRÇAY'A UZAKTAN BAKMAK Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.