SOMA DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI: AİLELER KARARA TEPKİLİ

Soma Faciası'nın davasında karar açıklandı. Can Gürkan 15 yıl, Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

merkez guncel
SOMA DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI: AİLELER KARARA TEPKİLİ
Manisa'nın Soma ilçesinde 4 yıl önce 301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Faciası'nın bugün görülen davasında karar açıklandı. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 5'i tutuklu 51 sanığın yargılandığı davada Sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 15 yıl, Genel Müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, İşletme Müdürü Akın Çelik 18 yıl 9 ay, maden mühendisi Ertan Ersoy 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'a beraat kararı verilirken madenci yakınları karara tepki gösterdi. 

KARARLAR AÇIKLANDI  
Pazartesi günü hakimlerden birinin rahatsızlanması sonucu bugüne ertelenen karar duruşmasında: Sanık Can Gürkan'ın taksirle öldürme suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca 3 yıl maden ișletme ișinden men edilmesine, tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
Sanık Ramazan Doğru'nun taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Sanık Akın Çelik'in taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, 6'da 1 oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
Sanık İsmail Adalı'nın taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
Sanık Ertan Ersoy'un taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, altıda bir oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
Kararların açıklanmasının ardından 3 gündür adliye önünde nöbet tutan, 4 yıldır ise adalet arayışında olan ailelerden fenalaşarak ambulanslara kaldırılanlar oldu. Cezaların taksirden verilmesi nedeniyle avukatlar, "Karar heyetinize aittir, biz ailelerin yanındayız" diyerek ailelerin bulunduğu alana geçti. Aileler heyete tepki gösterirken heyet salonu terk etti. Heyetin salonu terk etmesi üzerine Avukat Can Atalay, "O kararı yüzümüze okuyacaklar. Buradayız" dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 07:50:07. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: SOMA DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI: AİLELER KARARA TEPKİLİ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.