'BELEDİYE BAŞKANLARI YETERİNCE ALKIŞLANMIYOR'
Erol ÖZOBUT
erolozobut@gazetepoyraz.com

'BELEDİYE BAŞKANLARI YETERİNCE ALKIŞLANMIYOR'

CHP GENEL BAŞKANI DEĞİŞİMİ VE İYİ PARTİNİN KARARLARI DİKKATLERİ DİKİLİ'YE ÇEVİRDİ

03 Mayıs 2020 Pazar 20:45 makaleler
ONLARI DA ALKIŞLAYALIM

COVİD-19 Mücadele günlerimizde; alkışı hakeden başta sağlıkçalışanlarımız var ve alkışlandılar....Emniyet güçlerimiz var alkışlandılar...

PTT çalışanları var....Kargo çalışanları var....Fırıncılarımız var....Market çalışanlarımız var...Nakliye çalışanlarımız var....Üreten işçilerimiz var....Üreten çiftçilerimiz var....Bilim Kurulumuz var....Sağlık Bakanımız var....Devlet ve Hükümetimiz var...Muhtarlarımız var....Siyasi kuruluşlar var (siyasilerin; siyasileri takdir etmemeleri kendi ayıpları)....STK'lar var....Derneklerimiz var....Hayırsevenlerimiz var....Gönüllülerimiz var....Hepsi alkışlandı, hepsi halkımız tarafından takdır edildi.

Mücadele devam ediyor.... İnşallah ilaç ve aşı da bulunacak, bulanlar da alkışlanacak.

Ancak benim dikkatimi çeken önemli bir durum var...

Sanki "BELEDİYE BAŞKANLARI YETERİNCE ALKIŞLANMIYOR".

Neden? Diye sormak lazım, aynı zamanda sebepleride bulmak gerekir. Bence; diye başlayıp geneli de bir kenara bırakıp bölgemize yani Bakırçay'a bakalım.

Aliağa, Bergama, Foça, Dikilİ, Kınıkve Menemen ilçelerimiz var. Bu belediyelerin üçü CHP'li ikisi Ak Parti ve bir tanesi de MHP'li başkanlar tarafından idare ediliyor. Hükümet partisinden olan da var. Cumhur ittifakından olan da var. Muhalefet partisinden ve Millet ittifakından seçilmiş olan da var.

Aslında hepsi de ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Belediyenin bazı kanunları var, uymak zorundalar. Hükümetten gelen genelgeler var, uymak zorundalar. Devletin kanunları var, uymak zorundalar. Bunların arasında çelişkili olanları bir kenara bırakıp, bölgelerinde yaşayanların hepsinin durumu ile ilgileniyorlar. Bizler evimizdeki eşimiz ve çocuklarımızla baş edemezken onlar bu yasaklı günlerde herkezin derdine yetişmeye çalışıyorlar.

Belediyenin rutin işleri dışında ellerini taşın altına koyup aç doyuruyorlar, hayır dağıtıyorlar evlere servis yapıyorlar. Hayvan dostlarını unutmuyorlar sağlık dertle rimizde yanımızda bitiveriyorlar. Çalışanlarına öyle bir motivasyon veriyorlar ki! Kimse ben temizliğe çıkmayacağım, izin istiyorum, coronadan korkuyorum çalışmayacağım demiyor.

Hepsinin birer ailesi var ama acaba günde kaç saat görüşebiliyorlar. Aslına bakarsanız her birinin binlerce ailesi var. Kimi 170 bin, kimi 100 bin, kimi 60 bin kimi de 40 bin kişiyi ailesi kabul etmiş: zarar görmesinler diye canhıraş bir şekilde çalışıyorlar.

Basın elinden geldiğince yapılanları paylaşıyor ancak halk olarak Corona günlerinde bile vaz geçemediğimiz "Senin görüşünde değilse ELEŞTİR" siyasetinden kurtulamıyoruz.

Üst satırlarda "bence" demiştim ya, yine "bence" diyerek son noktayı koyayım.

Bence başkanların en çok bu at gözlüğü siyaset zorlarına gidiyordur. Ben burada tek tek herbirine hakkını

teslim etmek istiyorum. Sizler ne yaparsınız bilemem.

Sayın Aliağa Belediye Başkanım Serkan Acar, Sayın Bergama Belediye Başkanım Hakan Koştu, Sayın Dikili Belediye Başkanım Adil Kırgöz, Sayın Foça Belediye Başkanım Fatih Gürbüz, Sayın Kınık Belediye Başkanım Sadık Doğruer, Sayın Menemen Belediye Başkanım Serdar Aksoy Corona virüs mücadele günlerinde yaptıklarınız ve çabalarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Ve saygılarımla "ALKIŞLIYORUM"