Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı dün akşam Yapıldı

İkinci Birleşim 9 Haziran Cuma Günü Yapılacak

aliaga guncel
Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı dün akşam Yapıldı

Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

İkinci Birleşim 9 Haziran Cuma Günü Yapılacak

Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda 2 ve 5 Mayıs 2023 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı 12 maddenin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan 1 ve 3.maddeler İmar Komisyonu’na, 4 ve 6.maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 2 ve 5.maddeler İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken 7.madde oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni Mahalle ve Yeni Şakran Mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesine göre bölünüp, sınırlarının belirlenerek, bölünen mahallelere isim verilmesini içeren madde meclis üyelerince İmar Komisyonu’na havale edildi.

Aliağa’ya yapılması planlanan FİFA standartlarında 8 bin kişilik yeni stadyum projesi için Fen İşleri Müdürlüğü’ne 300 Milyon TL ek bütçe yapılmasını içeren madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Aliağa Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan Aliağa Hipoterapi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışacak personelin eğitimi, merkezdeki hizmetlerin yürütülmesine ilişkin danışmanlık desteği alınması hususlarında protokol imzalamak, gerekli iş ve işlemleri yürütmesi amacıyla Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususunu içeren madde oy birliğiyle kabul edildi.

Başkanlıktan gelen önergelerin oylanmasının ardından Komisyondan Gelen Raporların oylanmasına geçildi. Komisyondan gelen 5 maddenin tamamının komisyonlardan geldiği şekliyle kabulüne oy birliğiyle karar verildi.


Toplantının Öneriler bölümünde söz alan İyi Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı "Meslek Hastalıkları Hastanesinin durumunu Başkanlığa soru olarak yönelterek bitirileceğine inandıklarını ancak bir an önce bitirilmesi için belediye olarak destek verilmesini önerdi.

Sedat Sarı devamında yapılacak stat yeri için daha kapsamlı bir araştırma yapılması oldu bittiye getirilmemesi konusunda ricada bulundu. Stat yeri mesken yerleşim yerleri dışında olmasının daha iyi olacağını söyledi.

Başkan Serkan Acar Sedat Sarı'ya cevaben "Belediyemizin hastane ile olan protokolünün gereklerinin yerine getirilerek hastanenin 9 Eylül Üniversitesine teslim edildiğini söyleyerek bilindiği kadarı ile 1,5 yıl içinde bitirileceğinin belirtildiği bir ihalenin yapıldığını ve işlerin başladığını anlattı."

" Stat konusunda ise "Artık şu anlarda yapılan bu büyüklükte Statlarda yer seçiminin Göztepe stadında olduğu gibi şehir içlerinde yapma eğilimi olduğunu belirterek şehir dışına yapılan statların haftada en fazla bir gün hareketli olduğunu şehir içindekilerinde olanların ise toplumun sosyal yapısına destek vererek bir hafta boyunca canlılığını koruduğunu belirtti.

CHP Meclis Üyesi Musa Özcan ise" Her an deprem tehlikesi olan bir bölgede yaşıyoruz. Stat için ayrılan bütçe ile 500 konut yapılabildi diye konuşarak elimizdeki gücü bu şekilde harcamamız daha iyi olur dedi.

Başkan Serkan Acar da "Bizim zaten riskli bölgelerimizdeki planlamalarımız devam ediyor ihtiyacı olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bütçe stat için ve Aliağa için gereklidir. Diğer ihtiyaç ve projelerini de zaten bir taraftan yapmaya devam ediyoruz dedi.


İkinci Birleşim 9 Haziran Cuma Günü Yapılacak

Haziran Meclisi Olağan Toplantısı, ikinci birleşimin 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu. Haziran ayı meclisi ikinci birleşimi, Aliağa Belediyesi kurumsal internet sitesi www.aliaga.bel.tr ’den ve Aliağa Belediyesi webtv’nin www.youtube.com/aliagatv adresinden canlı olarak yayınlanacak.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 17.04.2026 23:22:53. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Aliağa Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı dün akşam Yapıldı Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.