Dilekçeler gitmeden hizmet geldi‏

Buca Belediyesi, oksijen kaynağı çam ağaçlarını saran ve kurumasına neden olan alerjik yapılı ‘Çam Kese Böceği’ ile mücadele başlattı.

merkez guncel
Dilekçeler gitmeden hizmet geldi‏
Buca’da çam kese böceği ile mücadele başladı.

Buca Belediyesi, oksijen kaynağı çam ağaçlarını saran ve kurumasına neden olan alerjik yapılı ‘Çam Kese Böceği’ ile mücadele başlattı. Ağaçların kurumasına, insanlarda ise şiddetli alerjiye neden olan ‘çam kese böceği’ ile mücadele çalışmaları Murathan Mahallesi ile başladı. Geçtiğimiz günlerde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile bir araya gelerek bu sorunu ilettiklerini söyleyen Murathan Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, “Dilekçelerimiz gitmeden hizmet geldi” dedi. Yılmaz mahalle halkı adına Başkan Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Buca Belediyesi, çam ağaçlarının dallarında beslenip kurumasına neden olan çam kese böceğine karşı ilaçlama çalışması başlattı. Ağaçlara verdiği zararın yanı sıra insanlarda da şiddetli alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olan çam kese böceği için ilaçlama çalışmaları Murathan Mahallesi’nden başladı.Mahallenin tüm sokaklarını gezen ekipler, başta okul bahçelerindekiler olmak üzere tüm çam ağaçlarını ilaçladı. Yetkililer ilacın diğer ağaçlara, çevreye, toprağa ve insan hayatına herhangi bir zararı olmadığını söyledi. Mahalle halkından bu konuda çok yoğun talepler aldığını söyleyen Murathan Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz, bu talebi muhtarlar toplantısında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya ilettiklerini belirtti.

Çalışmaların hemen başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz, “Dilekçelerimiz gitmeden, hizmet geldi. Başta Başkanımız Levent Piriştina olmak üzere emeği geçen herkese mahalle halkım adına teşekkür ederim” dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 12:24:25. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Dilekçeler gitmeden hizmet geldi‏ Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.