BERGAMA'NIN YÖNETİCİLERİ ŞEHRİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Bergama'da Roma'nın ünlü Kolozyumunun benzerinin bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmaları büyük ilgi görüyor.

merkez gundem
BERGAMA'NIN YÖNETİCİLERİ ŞEHRİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR
Türkiye'nin Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Bergama ilçesinde, Roma'nın ünlü Kolozyumunun benzerinin bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmaları büyük ilgi görüyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı ve Ticaret Odası Başkanı ile birlikte kazı bölgesine yapılan ziyarette, Bergama'nın değerine değer katacak yeraltı hazinelerinin gün ışığına kavuşması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli açık hava müzelerinden biri olarak kabul edilen Bergama'da, Pergamon Amfi Tiyatro'nun araştırma kazıları Alman Kazı Ekibi öncülüğünde yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. İtalya'daki Kolozyumun benzeri olan Amfi Tiyatro kazılarını İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama'nın çıkış noktasının turizm olduğunu ve bu yöndeki çalışmalara şehrin tüm kurumlarıyla destek verdiklerini belirtti. Kazı Başkanı Prof.Dr. Felix Pirson ve Müze Müdürü Nilgün Ustura'nın ev sahipliğinde yapılan gezide, ülke turizminin kalbinin Bergama'da atmasını sağlayacak tüm kazı ve restorasyon çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Koştu, ortaya çıkacak eserlerin Bergama'da heyecan yarattığını belirtti.

"Restorasyon hamlesi başlatacağız”
Bergama'da gün ışığına kavuşturulmuş onlarca zenginliğin yanı sıra, toprak altında da çok değerli hazinelerin olduğunu ifade eden Başkan Koştu, "Bergama, sahip olduklarıyla Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeyi hak etmiş bir kent. Bu potansiyelin turizm yönüyle de ivme kazanması için gerekli planlamaları yapıyoruz. Kazı çalışmaları devam ederken, bir taraftan da restorasyon projelerini hazırlıyoruz. Yıllardır turizmden hak ettiği payı alamayan Bergama için çok daha etkin çalışıp, hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 21.04.2026 02:42:48. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: BERGAMA'NIN YÖNETİCİLERİ ŞEHRİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.