CHP Aliağa'dan açıklama

Cirit, toplantıda geçirilen maddeleri fırsatçılık olarak niteledi

merkez gundem
CHP Aliağa'dan açıklama
CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, Aliağa Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında başkanlık tarafından getirilen gündem dışı önergeleri  fırsatçılık olarak tanımladı.
CHP'li meclis üyeleri Secil Adalet Işık ve Sami Toydemir'in sağlık ve benzeri sebeplerle toplantıya katılamaması dolayısıyla mecliste gündem dışı beş maddenin oldu bittiye getirilerek dayatıldığını ifade eden Cirit, CHP Aliağa Meclis grubu adına yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Kriz, aynı bünye içinde ise fırsat demektir.
Ama fırsatçılık barışı ve hoşgörüyü zedeler. Aliağa bugünlerde işçi çıkarmaları nedeniyle toplumsal bir hassasiyet içindeyken, yetki ve sorumluluğu olanların fırsatçılık yapması gayri ahlakidir.
3 Temmuz tarihli belediye meclisi gündem maddeleri biliniyordu.
Ancak, parti meclis üyelerimizde oluşan sağlık veya başka zaafiyetleri fırsat bilerek 22 dakika içinde gündem dışı ve Aliağa'nın geleceği ile ilgili 5 maddeyi de uygun zamandır diye gündeme dahil etmek ve hiç bir maddeyi tartıştırmadan oldu bittiye getirerek onaylatmak bugün için size bir zafer duygusu yaşatabilir ama Aliağa halkı bunun acılarını çekecektir.
Aliağa halkı adına tartışılmadan geçirilen bu maddeler 59 adet belediye varlıklarının satılabilmesi, bazı gayrimenkullerin şirketlere devredilerek meclis kontrolünden çıkarılması, daha fazla işçi mağduriyeti ve gelirinden 3-4 kat fazla borçlanmasının önünü açan maddelerdir. 2018 denetim raporunda batık durumda olduğu ifade edilen belediye borçlarına yeni borçların eklenmesine yol açmıştır. Tasarruf nedeniyle işçi çıkarılırken, Türkiye'de borçlanma faizinin en yüksek olduğu dönemde bu borçlar Aliağa halkına büyük bir yük getirecektir.
CHP olarak buna meydan vermemek, işçi çıkarmaların önünü kesebilmek ve Aliağa halkının kontrolsüz borç içinde bırakmamak için gücümüz yettiğince olağanüstü gayreti yönetim ve meclis üyelerimiz olarak  gösterdik. Ancak iki meclis üyemizin katılamaması veya katılmaması nedeniyle fırsatçılık galip gelmiştir. CHP Aliağa olarak bize umut bağlayan, bize inanan tüm Aliağa halkına üzüntümüzü belirtir, her koşulda Aliağa için mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi bildiririz.”

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 17.04.2026 23:17:32. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: CHP Aliağa'dan açıklama Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.