2'inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 2'inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı.

izmir kultur-sanat
2'inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 2’inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan gecenin açılış konuşmasını Festival Yönetmeni Vecdi Sayar yaptı. Vecdi Sayar konuşmasında, “ Geçen yıl Pandemi koşullarında başlattığımız festivalimiz artık çok daha sağlam ilerleyecek, büyüyecek. Bu gece olduğu gibi sinema salonlarımız dolacak. İzmir seyircisinin desteğiyle ve sahiplenmesiyle adından söz ettiren saygınlığa kavuşacak” dedi.  

Amacımız sinemanın ve müziğin daha çok konuşmasını sağlamak

Gecede konukları selamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu; “Bu akşam açılışımızda çok önemli bir konuğumuzu ağırlıyoruz.  Onun müzikleriyle bütün bir geçmişimizi film şeridi gibi hatırlıyoruz. Sayın Zülfü Livaneli’yi bu akşam konuk etmekten, bizleri onurlandırmasından son derece bahtiyarız. Bu festivalle İzmir, kültür sanat alanında çok daha güçlenecek. Zira amacımız; sinemanın ve müziğin susmadığı, tersine daha da çok ürettiği, konuştuğu bir Türkiye yaratmak” diye konuştu.  

Zülfü Livaneli’ye Onur Ödülü

Festivalin Onur Ödülleri bu yıl müzisyen-yazar-yönetmen Zülfü Livaneli ile Polonyalı besteci Zbigniew Preisner verildi. Zülfü Livaneli yaptığı ödül konuşmasında, “Bu akşam anladık ki İzmir’in sadece dağlarında değil, salonlarında da çiçekler açıyormuş. Gerçekten çok duygulu anlar yaşadım. İzmir her haliyle çok güzel, her haliyle farklı. Bu tematik festival de İzmir’e çok yakıştı” dedi.

Zbigniew Preisner ödülü kapanış töreninde taktim edilecek.

Gece, Rengim Gökmen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrasının seslendirdiği Zülfü Livaneli film müzikleri konseriyle sona erdi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 17.04.2026 21:55:47. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: 2'inci İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başladı Son dakika izmir haberleri, izmir son dakika haber, izmir son dakika, son dakika izmir, izmir haber sayfamızda izmir haberleri okuyabilir, izmir son dakika haberleri ve güncel izmir gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.