Tarihi Miras Bergama Kermesi'nde muhteşem final

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 yıldır aralıksız yapılan Bergama Kermesi'nin son gününde ‘Anadolu'dan Ezgiler' konseri ile muhteşem bir final yaşandı.

youtube kultur-sanat
Tarihi Miras Bergama Kermesi'nde muhteşem final

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında başlatılan ve 84 yıldır aralıksız yapılan Bergama Kermesi’nin son gününde ‘Anadolu’dan Ezgiler’ konseri ile muhteşem bir final yaşandı. Pandemi tedbirlerine uygun olarak Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu’nun seslendirdiği ve buram buram Anadolu kokan türküler finale damgasını vurdu.

Bu yıl Koronavirüs nedeniyle sınırlı tutulan etkinlikler, 14 Eylül Bergama’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 98.’nci yıl dönümü törenleri ile birleşince iki bayram bir arada yaşandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler buruk bir sevinç altında yapıldı. Her yıl kermese damgasını vuran konser ve söyleşiler bu yılda yine aynı heyecanla gerçekleştirildi.


Konser ve söyleşiler tv ekranları ve dijital mecradan canlı olarak yayınlandı ve tüm dünyaya aynı anda kermes heyecanı yaşatıldı. Koronavirüs nedeniyle farklı bir kermes deneyimi yaşayan Bergama, gerek tv ekranlarından, gerekse belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan yayınları izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras Bergama Kermesi’ne sahip çıktı.


BAŞKAN KOŞTU; “HEMŞEHRİLERİMİZ TV EKRANLARI VE DİJİTAL MECRADAN PROGRAMLARI TAKİP EDEREK KERMESİMİZE SAHİP ÇIKTI”

84.’ncü Bergama Kermes etkinliklerinin son gecesinde açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu gece kermesimizin sona eriyor oluşunun hüznünü yaşarken, bir yandan da Koronavirüs tedbirlerine uygun, kermesimizin ruhuna ve özüne yakışır programları tv ekranları ve dijital mecradan hemşehrilerimizle buluşturmuş olmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.


Bergamalılar olarak bir kez daha, ekranlardan ve dijital mecra üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan kermese en güzel şekilde sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Barış ve kardeşlik duygularıyla, tüm insanları kaynaştırmayı amaç edinen Bergama Kermesi’ne daima sahip çıkacak ve sonsuza dek yaşatacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda, Koronavirüs salgınından kurtulmuş olarak bu yıl ki kermesimizden daha renkli, daha güzel bir programla hemşehrilerimizin karşısında olacağız. 84’üncü Kermesimize katkı koyan herkese ve her kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyor, bize emanet edilen güzel Bergamamız’da, daha güzel kermeslerde buluşmak üzere, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 03:46:16. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Tarihi Miras Bergama Kermesi'nde muhteşem final Son dakika youtube haberleri, youtube son dakika haber, youtube son dakika, son dakika youtube, youtube haber sayfamızda youtube haberleri okuyabilir, youtube son dakika haberleri ve güncel youtube gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.