28 ŞEHİR, 2018 YILI ŞEHİR ÖDÜLLERİ'NDE SEVİNDİ!

28 ŞEHİR, 2018 YILI ŞEHİR ÖDÜLLERİ'NDE SEVİNDİ!

merkez magazin
28 ŞEHİR, 2018 YILI ŞEHİR ÖDÜLLERİ'NDE SEVİNDİ!
Yaşayan Şehirler Platformu liderliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Akademik İşbirliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği destekleri, Univercity Park ve Van Büyükşehir Belediyesi sponsorluğu ile 3 ana kategoride yılın en hakkaniyetli 28 ödülü İzmir'de buluşan şehir liderlerine takdim edildi!

Şehirlerimizin sahip olduğu doğal, kültürel değerlerin önce korunup, doğru örgütlenme ile güçlendirip, katma değerler yaratmak, yöre halkına ekonomik sürdürülebilir girdiler kazandırmak ve doğru etkili yerelden kalkınma adamlarını hayata geçirmek temel hedefiyle, şehirleri kentsel kalkınma hedeflerine ulaştırmayı amaçlayan, Yaşayan Şehirler Platformu ev sahipliğinde düzenlenen törende ülkemizdeki birçok il valileri, belediye başkanları, rektörler, kalkınma ajansı genel sekreterleri, kaymakamlar ve akademisyenleri, İzmir'de buluştu. Kent liderlerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte her bir lider ödül alma nedenlerini izlenen sunum videosu sonrası mutluluk ile geniş izleyici kitlesine aktardı.

Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın, Ödüllerin amacını, "Biz değerlerimizi koruyamadığımız sürece onların üzerine hiçbir gelecek kurgulayamayız. İlk önce değerlerimizi korumasını öğrenmeliyiz. Daha sonra koruduğumuz değerleri yöre halkına kazandırıp sürdürülebilir bir yaşam oluşturmalıyız. Şehir Ödülleri'ni düzenlemekte de ki amacımız kesinlikle yarıştırmak değil, örnek göstermekti. Bizler yoğunlukla İstanbul ve Ankara üzerine olan medya algısının dışında kalan yurdumuzun farklı köşelerindeki mütevazı bütçeler ile bu ülke için üreten, çalışan ve başaran uygulayıcılar ile uygulamalarını seçip tüm Türkiye'ye örnek göstermek ve teşekkür etmek istedik.” diyerek tüm katılımcılara amaçlarını aktardı.

81 ilden tüm kamu ve özel kuruluşların şehir bazında çok yüksek katılım ile projelerini sunduğu, şehirlerini ve değerlerini anlattığı, seçim süreci ve jüri değerlendirmesi açısından Türkiye'nin en prestijli, hakkaniyetli ödülleri, Özel Ödüller, Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller olmak üzere her yıl ana kategoride ödül sunmaktadır. Şehir Ödülleri Türkiye, yerel yönetimlerden, özel kuruluşlara, kalkınma ajanslarından üniversitelere kadar birçok farklı alanda şehrine katkı sağlayan, yerelden kalkınma yaratan şehir paydaşlarını bu yıl da değerlendirdi. Yoğun başvuru süreci sonunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden 28 kurum, kuruluş, organizasyon, akademisyen seçkin jüri üyelerinin takdiri ile ödül almaya hak kazandı. Liderlerin birbirlerine ödülleri takdim ettiği gecede 3 kategoride sunulan Bilim Işığı Temalı Akademik Ödülleri, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali DİNÇER hak eden akademisyenlere sundu.

"Şehrine İnananlar” Özel Ödülü Lucien ARKAS'ın!
Özel ödüller kapsamında, "Şehrine İnananlar özel ödülü”, İzmir iline olan inancı, Holding merkezinin İzmir dışına taşımama yanlı tutumu, şehre kazandırdığı katma değer ve ekonomik girdi, yarattığı istihdam, İzmir algısında Arkas'ın önemli yeri (Arkas Holding'e ait gemilerin büyük çoğunluğunun
Türk Bayraklı ve bağlama limanının İzmir olarak tüm Dünya sularında İzmir'i temsili), İzmir'deki sanatsal faaliyetlere, spora olan desteği nedeniyle tören tarihinde yurt dışında olan Sayın Lucien ARKAS'ı temsilen Arkas Holding CEO'su Sayın Önder TÜRKKANI'ya takdim edildi.

Ödül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel İzni İle Tarihi Bir Kandil!
Her yıl yurdumuz tarihi değerleri ve ören yerlerinin farkındalığını arttırıp, coğrafyamızda gelmiş geçmiş bilinen 36 medeniyetin yaşam izlerini günümüze taşıyan, Kültür ve Turizm Bakanlığının Özel İzni ile seçilerek üretilen bir tarihi kandil ödül olarak takdim edilmektedir. 2018 yılı ödül kandili Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı İşbirliği ile Van Müzesinden seçilerek ödül hak edenlere takdim edildi. Selçuklu dönemine ait tarihi kandil, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil YOLERİ yönetiminde 21 kişilik ekip tarafından anlamlandırılarak el işçiliği ile üretildi.

Liderler Tarihi Kemeraltı'nı Fotoğrafladı!
Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve DEU Güzel Sanatlar Enstitüsü İşbirliği ile "Liderlerin Gözünden Tarihi Kemeraltı” fotoğraflama gezisi ile başladı. İzmir Saat Kulesi'nde buluşma sonrası, DEU Güzel Sanatlar Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOŞTUMOĞLU'nun yönetiminde misafir illerin liderleri Fuji Film tarafından sağlanan 20 profesyonel fotoğraf makinası ile hem Tarihi Kemeraltı Çarşısını gezerken, dağıtılan fotoğraf makinaları ile Kemeraltı'nda en beğendikleri ve beğenmedikleri anlar ve alanları fotoğrafladı. Liderlerin çekmiş olduğu fotoğraflar 2019 yılı Şehir Ödülleri'nde sergilenecek.
İZPAD Genel Sekreteri ve DEÜ GMS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turgay BUCAK'ın yönetiminde, İZPAD Başkanı Şef Şamil AKŞİT üretim liderliğiyle, İzmir lezzetleri "İzmir'i İzmir Yapan Lezzetler” kokteyli ile misafirlere sunuldu. Boyoz, kumru, İzmir lokması, otlu börek (bükme) gibi İzmir lezzetlerinden oluşan menü katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
DESO Müdürü Doç. Dr. S. Aslı GEDİKLİ'nin organizasyonu, Şef Nesrin BAYRAMOĞULLARI yönetimiyle, icra edilen "Yöresel Ezgiler Senfoni ile Yeniden Hayat Buluyor” konseri Çökertme, Kalenin Bedenleri, Ege Süiti (İzmir'in Kavakları-Feraye Zeybeği-Harmandalı) ezgileri senfoni ile batı formunda dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Ayrıca etkinlik fuaye alanında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Van Fotoğrafçılar Derneği işbirliğiyle açılan 50 fotoğraflık Güneşin Başkenti "VAN” temalı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ayşa KARDAŞ'ın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı, Daire Başkanı Dr. F. Gülay ASLAN'ın, temsil ettiği, TURSAB Başkanlık Danışmanı Ali RENDAN, TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve DİVAN Otelleri Danışmanı Dr. Faik ÖZTUNÇ, Türkiye Sağlık Turizm Konsey Başkanı Emin ALICI, Çok Gezenti Programı Sunucusu Burak AKKUL'un da içinde yer aldığı, jüri başkanlığını Yazar, Programcı, Sunucu Fatih TÜRKMENOĞLU'nun üstlendiği Jüri'nin ödüle layık gördüğü şehirler şu şekilde sıralanmakta…

1. Şehre Adanmış Yaşam Özel Ödülü Lucien ARKAS'ı temsilen, Arkas Holding CEO'su Sayın Önder TÜRKKANI'ya,

2. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller En İyi Tez Ödülü Zeynep EGELİ'ye,

3. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller En İyi Makale Dr. Öğr. Üyesi Mert Nezih RİFAİOĞLU'na,

4. Bilim Işığı Temalı Akademik Ödüller En İyi Proje Köyünü Yaşat Projesi

5. Yılın Şehir Estetiği Projesi, Ordu Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Bülent CİVELEK'e,

6. Doğa Dostu Şehir Ödülü, Bodrum'u temsilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON'a,

7. Yılın Kültür Şehri Ödülü, Kadıköy'ü temsilen Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar YALÇIN'a,

8. Yılın Gastronomi Şehri Ödülü, Bolu'yu temsilen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine DAVARCIOĞLU'na,

9. Yılın Çocuk Dostu Şehri Ödülü, Ahmetbey'i temsilen, Ahmetbey Balediye Başkanı Belediye Başkanı Mustafa ALTINTAŞ'a,

10. Yılın İlçesi Ödülü, Şavşat'ı temsilen, Yılın İlçesi, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan ÖZTÜRK'e,

11. Yılın Köyü Ödülü, Misi'yi temsilen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e,

12. Yılın İşbirliği Ödülü, Kahramanmaraş'ı temsilen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ'a,

13. Yılın İşbirliği Ödülü, Dicle Kalkınma Ajansı'nı temsilen Genel Sekreter Yılmaz ALTINDAĞ'a,

14. Yılın Valiliği Ödülü, Artvin Valiliği'ni temsilen, Artvin Vali Yardımcısı Arif OLTULU'ya

15. Yılın Destinasyon Yönetimi Ödülü Ahlat'ı temsilen, Ahlat Kaymakamı Mustafa AKGÜL ve Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz ÇOBAN

16. Yılın Örgütlenmesi Ödülü, İpekyolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği'ni temsilen, Göynük Belediye Başkanı Kemal KAZAN'a,

17. Yılın Sivil Toplum Örgütü Ödülü'nü, ENVERÇEVKO'yu temsilen, Dernek Başkanı Feridun EKMEKÇİ'ye,

18. Katmadeğer Yaratan Kalkınma Projesi Ödülü, Çardak'ı temsilen, Çardak Belediye Başkanı Mahmut ÖZTÜRK'e

19. Katmadeğer Yaratan Sosyal Kalkınma Projesi Harmacık'ı temsilen, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa ÇETİNKAYA'ya,

20. Yılın Turizm Projesi Ödülü, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı temsilen, Genel Sekreter Dr. Hasan MARAL'a,

21. Yılın Sosyal Altyapı Projesi Ödülü temsilen, Uşak Belediyesi Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a,

22. Yılın Altyapı Projesi Ödülü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nı temsilen, Genel Sekreter Halil İbrahim GÜRAY'a,

23. Yılın Koruma Projesi Ödülü, Kahramanmaraş'ı temsilen, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ'a,

24. Yılın Coğrafi İşaretleme Projesi Ödülü, Gaziantep Ticaret Borsası'nı temsilen, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AKINCI'ya,

25. Yılın Turizm Acentesi TURA Turizm'i temsilen, Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt ÖNER'e,

26. Yılın Fuar Tanıtımı Ödülü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nı temsilen, Genel Sekreter Onur YILDIZ'a,

27. Yılın Şehir Müzesi Ödülü temsilen, Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi'ni, Hülya EÇEN'e,

28. Yılın En Yaratıcı Etkinliği temsilen, Kartepe Belediyesi'ni temsilen, Belediye Başkanı Hüseyin ÜZÜLMEZ'e, takdim edildi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 28.03.2024 15:31:22. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: 28 ŞEHİR, 2018 YILI ŞEHİR ÖDÜLLERİ'NDE SEVİNDİ! Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.