CHP İLÇE ÖRGÜTÜNDEN BERGAMA İLE İLGİLİ TUNÇ SOYER'E BİLGİLENDİRME YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde Bakırçay Havzası kentlerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bergama CHP İlçe Yönetimi ile de bir araya geldi.

bergama siyaset
CHP İLÇE ÖRGÜTÜNDEN BERGAMA İLE İLGİLİ TUNÇ SOYER'E BİLGİLENDİRME YAPILDI

CHP İLÇE ÖRGÜTÜNDEN BERGAMA İLE İLGİLİ TUNÇ SOYER'E BİLGİLENDİRME YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde Bakırçay Havzası kentlerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Bergama CHP İlçe Yönetimi ile de bir araya geldi. 

Bu buluşmada CHP Bergama Örgütü Soyer'e İlçe ile ilgili bildirimde bulundu. Tunç Soyer'e sunulan bu bildim ile ilgili olarak CHP Bergama Yöneticilerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu cümlelerden oluştu; 

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç SOYER'le ilçemiz Bergama ziyareti esnasında bir araya geldik. Halkımızla  buluştuğumuz, sorunlarını dinlediğimizde bizlere aktarılan Bergama’da İzmir Büyükşehir Belediyemizce uygulanmasında fayda olan konu başlıklarını  kendisine ilettik.

* Bölgemizdeki dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik İzmir Büyükşehir Belediyemizce devam eden küçükbaş hayvan desteğinin; özellikle Madra ve Yuntdağ Bölgesi ağırlıklı olmak üzere çoğaltılmasını istedik.

2- İlçemiz merkez Gaziosmanpaşa–Fevzipaşa-Atatürk mahallelerinde İzmir Büyükşehir Belediye’ye ait olan uygun görülecek bir noktada içerisinde çok amaçlı salonların, kültür evi, kütüphane, kafeteryalar, gençlik ve kadın üzerine sosyal amaçlı kursların açılabileceği bir merkezin kazandırılmasını önerdik.

*Bölgemizde karakılçık gibi ata tohumlarının yetiştirilmesi konusunda çalışmalara hız verilmesi, hatta Bakırçay’ın merkezi konumundaki ilçemize Tarım ve Hayvancılık ile ilgili Tarım Danışma Ofisi’nin Büyükşehir Belediyemizce kurulabilmesi son derece yararlı olacağını aktardık. 

5- İlçemiz Bahçelievler Mahallesi Bayatlı sitesi bölgesinde ‘’Halkın Bakkalı’’nın açılabilmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını ivedilikle istedik. Öncelikle Bayatlı, daha sonraları da İstiklal Meydanı ve halkın kalabalık şekilde bulunduğu alanların tespitiyle bu bölgelerimizde de Halkın Bakkalı’ nın açılmasını talep ettik.

6- Orman arazilerinin 49 yıllığına kiralanarak vatandaşa hane başı gelir amaçlı verilmesi için Büyükşehir’in öncü olup gerekli yolu göstermesi son derece yerinde olacağını , bu konuda bölgemizde birçok örnek bulundugunu, farklı bölgelerde farklı ürünlerin desteklenmesi ve bu çalışmaya Büyükşehir Belediyemizin ilgili kurumlarının öncülük etmesi son derece yerinde olacağını anlattık.

*İlçemiz merkezindeki yağmur suyu toplama kanallarından kanalizasyonun ayrılarak suyun tekrar kazanılması çalışmalarının ilgili İZSU birimlerince değerlendirilmesini önerdik.

*İlçe merkezimiz ve merkeze uzak olan mahallelerde oluşan alt yapı, asfalt ve döşeme ile ilgili sorunları daha çabuk çözebilmek ve vatandaş mağduriyetini adına, toptan çözüm ekiplerinin ilçemizde bulundurulması yerinde olacağını belirttik.

*İlçemiz Bergama’nın sayılı kültür miraslarından Tekstil Fabrikası arazisinde hali hazırda var olan Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile fakülte binası eklenerek birimlerinin genişletilmesi ile ilgili istekleri aktardık. 

*İlçemiz dağınık bir coğrafi yapıya sahip olduğundan ve son dönemde pandemi şartları gereği ilçe merkezine ulaşmada çekilen zorluklar vatandaşlarımızca saha çalışmalarımızda örgütümüze yine sıklıkla dile getirilmektedir. Bu nedenle İZSU seyyar veznelerinin ilçemizin nüfusu fazla olan eskiden belde niteliğindeki mahallelerine belirli günlerde hizmete sokulması son derece yerinde olacağını belirttik.

*Yapılan arkeolojik çalışmalarla varlığı tespit edilen Gladyatör savaşları ve Su Olimpiyatları’nın yapıldığı bilinen tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için gerekli girişimlerin Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde sağlanmasının önemine değindik. 

Ayrıca ;

Bölgemiz Bakırçay’ın verimli arazileri, ovaları, yaylalarının madenlerin, taş ocaklarının tehditi altında kalıp, yeni ruhsatlar, kapasite artışları, su kaynaklarının amansız bir şekilde şirketlerce kirletilmesi gibi birçok çevre olayıyla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini, Kozak dağlarında en son yaşanan komşu ilçemiz Ayvalık sınırındaki baraja boşaltılan kirli atık, kesilen ve kesilmesi planlanan yüzlerce ağaç gibi üzücü çevresel gelişmeler artarak yaşanmakta olduğunu anlattık. Bu işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerinin korkunç bir çevre katliamını da beraberinde getireceğinin altını çizdik.   İzmir Büyükşehir Belediyemizin de çevre konusunda duyarlılığı her zaman en yüksek noktada olduğunu, ilçemiz adına endişelerimizin en yüksek seviyeye çıkmakta, ilçe örgütümüz olarak gelişmeleri yakından takip etmekte olduğumuzu anlattık .

*Ayrıca  Kadıköy mahallemize kurulması projelendirilen Kurutma tesisi bölgemiz için son derece yararlı bir tesis olup, bu konuda Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunduk.

*Kozak bölgemizde yürütülen projeler bölge için son derece yararlı olup, bölgemiz adına yine Büyükşehir Belediyemize teşekkür ettik.

Bizleri kıymetli zamanını ayırarak dikkatle  dinleyen,  son derece verimli geçen görüşmemiz ve bölgemiz ziyareti icin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç SOYER 'e teşekkür ederiz.

Birlikte varız. Beraber başaracağız."

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 09:24:35. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: CHP İLÇE ÖRGÜTÜNDEN BERGAMA İLE İLGİLİ TUNÇ SOYER'E BİLGİLENDİRME YAPILDI Son dakika Bergama haberleri, Bergama son dakika haber, Bergama son dakika, son dakika Bergama, Bergama haber sayfamızda Bergama haberleri okuyabilir, Bergama son dakika haberleri ve güncel Bergama gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.