Karşıyaka KHK için yürüdü

CHP Karşıyaka'dan hükümlü işçilere destek

merkez siyaset
Karşıyaka KHK için yürüdü
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı taşeronlara yönelik çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile hükümlü işçilerin işsiz kalacak olmasına duyarsız kalmadı. Yönetim çarşıdaki ilçe binası önünde eylem yaparak Karşıyaka esnafına ve vatandaşlara bildiri dağıttı.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Taşeron Yasası ile bir yıldan fazla hüküm giyen işçilerin, Nisan ayı itibariyle işsiz kalacak olmasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl ve İlçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile yüzlerce Karşıyaka Belediyesi çalışanı, Çarşı içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe sendika temsilcileri de katıldı. Çarşı içinde vatandaşlara ve esnafa bildiri dağıtıldı. Yürüyüş sırasında ‘Hak, Hukuk, Adalet' ile ‘İşçinin Dostu Hüseyin Mutlu' sloganları atıldı.

“SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Eylemde konuşan CHP Karşıyaka İlçe başkanı Uğur Yıldırım; "Bugün, emeğiyle, alın teriyle, onuruyla ekmek parasını kazanan insanların iş akitlerinin sözleşmelerinin fesih edilmemesi için toplandık. Bugün ülkemiz olağan üstü hal ile yönetilmektedir. Bugün meclis askıya alınmıştır. Bugün işçi ve emekçi kardeşlerimizin emekleri gasp edilmekte haklarına el konulmaktadır. Bugün cezaevlerinde bir yıldan fazla yatan arkadaşlarımız ekmeksiz ve aşsız bırakılacaktır. Biz buna itiraz ediyoruz. Biz diyoruz ki hangi düşünceden olursan ol, hangi siyasi partiden olursan ol, neye inanırsan inan emek en yüce değerdir. Hükümetin, bu yanlıştan en kısa sürede geri dönerek bu mağduriyeti gidermesi gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki ‘İş Aş Özgürlük' herkese gerekir, sizlerin hakları iade edilene kadar takipçisi olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ”dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 06:39:00. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Karşıyaka KHK için yürüdü Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.