BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na TOKİ tartışmaları damgasını vurdu.
GAZETE POYRAZ- Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi gerçekleştirildi. Meclis gündeminde öne çıkan maddelerden Yeni Şakran Sahil hattına Alkol Ruhsatı verilmesi hususundaki madde komisyona gönderilirken, Üniversite için tahsis edilen araziler için izbedel belirlenmesi yönündeki madde tartışmalara rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Ak Parti Meclis Üyesi Zülküf Koçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen Aliağa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısında Üniversite için tahsis edilen araziler için izbedel belirlenmesini içeren 7. Madde hariç Başkanlıktan Gelen Önergeler komisyonlara havale edilirken, Komisyondan gelen raporlar komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi.
Şakran'a alkol ruhsatı verilmesi komisyona havale edildi
Başkanlıktan gelen önergeler içerisinde 3. maddede yer alan ve 10 Ağustos 2005 tarih ve 25902 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin" Madde 29 gereği; Yenişakran Mahallesi ile ilgili İçkili Yer Bölgesi çalışması yapılması hususunun görüşülmesi oy çokluğu ile Çevre,Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına havale edildi.
Üniversite TOKİ ile anlaşma yapacak
7. maddede yer alan "Belediye Meclisi'nin 07.08.2018 tarih ve 354 sayılı kararı ile Belediyemiz Encümeni'nin 09.08.2018 tarih ve 463 sayılı kararına istinaden Ege Üniversitesi'nin eğitim, akademik ve bilimsel çalışmalarında kullanılmak üzere kaynak temini, yerleşke için gerekli bina, tesis v.b. yapılması yönünde Ege Üniversitesi olarak TOKİ ile anlaşma yapmasına, ayrıca bedelsiz devri gerçekleştirilecek olan Kalabak Mahallesi 1270 parsel ve Çaltılıdere Mahallesi 1034 parseldeki taşınmazların bir kısmını veya tamamını iş bu taşınmazlarda veya Aliağa İlçesi Sınırları içerisindeki herhangi bir parsel veya parsellerde TOKİ'nin Ege Üniversitesi'ne yapacağı bina, tesis v.b. karşılığı Ege Üniversitesi tarafından TOKİ'ye devredilerek, gayrıkabili rücu olarak kabul ve muvaffakat edilmesi hususunun görüşülmesi” konusunda Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Karataş'tan bilgilendirme yapması istendi.
Karataş "Ege Üniversitesi tahsis edilen alan için TOKİ ile anlaşma yapmak istediğini, kendi imkanları ile yapamayacağı için Başbakanlık TOKi ile irtibatlı çalışacağını TOKİ ile yapacağı anlaşmada ilerleyen süreçte mağduriyet yaşanmaması adına söz konusu arazilerin tekrardan İzbedel karşılığında satışının gerçekleşmesini meclisimizden istedi. 2 parsel içinde meclisin 10 bin lira gibi bir izbedelin belirlenmesi gerektiği ve satışın tekrar yapılması gerektiğini vurguladılar. Bu sebeple meclis gündemine getirdik” dedi.
Oylamada muvaffakat verilmesi kabul edildi
Bir önceki mecliste bedelsiz olarak tahsis edilen alanın izbedelli olarak tekrardan tapuya gönderilmesi hususunda Karataş'ın açıklamalarının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Erol Güngör "Buradaki açıklamadan anladığımız kadarıyla bu alanlar TOKİ'ye devredildiğinde TOKİ bunu başka türlü de değerlendirebilir, Ege Üniversitesi için başka alanlarla da değerlendirebilir gibi bir anlam çıkıyor. Bu maddenin yeteri kadar açıklık kazanması için Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesini, orada yapılan görüşmelerin ardından tekrar meclise gelmesini öneriyoruz” dedi.
Meclise başkanlık eden Ak Parti Meclis Üyesi Zülküf Koçoğlu'nun "TOKİ'nin değerlendirmesine ilişkin bir sıkıntı var mı?” sorusu üzerine Güngör " Biz bu alanı Ege Üniversite'sine verdik. Başka yere vermedik. TOKİ'ye devri isteniyor. Plan bütçeye gitmesi gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi.
Madde üzerinde çıkan tartışmalar neticesinde 15 kabul 9 red oyu alarak üniversiteye tahsis edilen arazilerin TOKİ'ye devredilebilmesi için muvaffakat edilmesi kabul edildi.
"Maaşlarda 10 günlük aksama var”
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Erol Güngör "Belediye işçileri maaşlarını alamadıklarını ifade ediyor. Bu konuda meclisi bilgilendirirseniz seviniriz.” dedi.
Konuyla ilgili söz alan Gökhan Karataş belediye işçilerinin maaşlarının bir sonraki ayın 20-25'i arasında yatırıldığını işleyişin bu şekilde gerçekleştiğini belirtti. Medyada yer alan haberlerde olduğu ve siyasilerin dile getirdiği gibi 2-3 aylık bir aksama olmadığını aktaran Karataş "Belediye işçileri maaşlarında mali sıkıntılar nedeniyle 10 gün kadar bir aksama oldu. Kamu oyunda bahsedildiği gibi 2 aydan beri alınamıyor değil. En kısa sürede de yatırılacak ancak bazı siyasi parti yetkililerinin işçileri arayarak maaşların yatıp yatmadığını sorduğunu öğreniyoruz. Ben bir memurum, benim siyasi görüşüm olmaz. Belediyede mali işlerden sorumlu olduğum için bu şekilde yapılan eleştiriler benim ağırıma gidiyor” şeklinde konuştu.
Meclis toplantısının ikinci oturumunun 5 Ekim Cuma günü saat 18.00'da yapılması kararlaştırıldı.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 21.04.2026 13:16:20. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























